Over ons

tekening van 3 oesters

Al bijna 20 jaar een vertrouwd begrip

in 2001 ontwikkelden wij (Matijn Wijn en Juliette de Wilde) een mobiel oesterconcept, waarbij verse oesters ‘on the spot’ geopend worden op partijen en evenementen. In lederen schort en emmers gevuld met oesters entertainen wij de gasten door speciaal voor hun een oester te openen. Wij noemen dat Oestertainment®. Dat nieuwe concept  sloeg zo aan, dat de volumes toenamen en wij al in 2002 onze eigen oesters zijn gaan importeren. Wij gingen de kusten af van Zeeland, Normandië, Bretagne, Charante Maritiem en West-Ierland. De relaties die wij aangingen waren vaak met familiebedrijven die hun expertise van generatie op generatie overdragen. Wij zijn op zoek naar oesters waarvan de kwaliteit en grootte constant is, maar nog belangrijker, waarvan de smaak uitzonderlijk is. Die komt tot stand door een aantal factoren; de ligging van de oesters, het aantal zonuren, het zoutgehalte van het water en de voeding die erin ligt.

Yerseke is het episch centrum van oesters in Nederland en daar komen wij met regelmaat bij onze kweker Adriaan van der Plasse. Hij heeft daar een gigantische oesterput ook wel ‘wet warehouse’ genoemd, waar een voorraad van onze buitenlandse oesters ligt. Zo kunnen we altijd verse oesters leveren.  Ook het bezoeken van buitenlandse kwekers zijn we blijven doen. Wij blijven graag op de hoogte van nieuwe kweek- en sorteertechnieken en gaan ook altijd een dag mee het water op om de ‘akkers’ op zee te zien. In de gesprekken die we dan voeren vinden we uit wat hen beweegt en motiveert. We zijn altijd positief verrast te zien hoeveel werk het is om een goede oester te kweken. Dat kan alleen met toewijding en liefde.  

In 2014 zijn we een oestergroothandel begonnen en leveren wij onder ons merk PUUROESTERS® alle verse oesters voor MAKRO.

Sinds 2016 hebben wij een vestiging in Turijn en sinds 2017 een eigen bedrijf in New York City. Onze Italiaanse vestiging voorzien we van Europese oesters en voor oesters in de Verenigde Staten moesten we van voren af aan beginnen. Wij zijn begonnen met de kust van New- England af te reizen. Dat hebben we 3 zomers achter elkaar gedaan en nu hebben we ook daar een breed assortiment aan oesters. Onze kwekers zitten op Prins Edward Island, aan de Damariscotta rivier in Maine, in Duxbury Massachusetts, in Rhode Island en in Connecticut.

Vanaf 2019 leveren we onze oesters aan de Italiaanse high-end supermarktketen Eataly®, onder de naam: ‘La selta di Nando’.

In Nederland, Italië en de Verenigde Staten zijn we in 2020 begonnen met Oesters To Go. Het is een nieuwe avontuur in de thuisbezorgmarkt.